Nieuws

Nieuwjaarsconcert 2020 Concordia Balk

Woensdag 1 januari geeft Streekharmonie Concordia traditiegetrouw haar nieuwjaarsconcert. Het beloofd weer een feestelijk concert te worden. Het orkest staat voor de laatste keer onder leiding van haar vaste dirigent Rolf Verbeek.

Naast de bekende Weense walsen en Happy New Year van Abba is er een programma uit het lichte genre samengesteld. Speciale solisten voor deze avond zijn de saxofonist Paul van Batenburg en de trompettist Ramses Helmus.

Sinds 2008 maakt de in Leeuwarden wonende saxofonist Paul van Batenburg deel uit van de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’. Dit is hèt professionele harmonieorkest van de Koninklijke Landmacht. Dit orkest heeft een eigen repertoire van klassiek tot licht en geeft concerten in binnen- en buitenland. Daarnaast treedt de Kapel regelmatig op bij ceremoniële gelegenheden aangaande het Koninklijk Huis. Paul levert als solist een grote bijdrage aan het orkest.

Zeven jaar geleden ging hij ook spelen bij het Noordpool Orkest. Het Noordpool Orkest is een orkest met musici uit Noord-Nederland dat internationaal optreedt en veel artiesten begeleidt zoals Claudia de Breij, Bert Visscher, Douwe Bob, Paul van Vliet en vele anderen. Ook is Paul al 26 jaar met veel plezier actief bij het Kunstencentrum Atrium te Sneek als saxofoondocent.

Ramses Helmus studeerde eerst klassiek trompet in Groningen en deed vervolgens nog een studie lichte muziek en “lead trompet” in Groningen en Amsterdam. Vanaf 1998 was Ramses Helmus werkzaam als trompettist bij de Johan Willem Friso Kapel, en sinds 2005 bij de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso”. Met regelmaat trad Ramses hierbij op als solist in het concert programma.

In 2010 ging hij van de Johan Willem Friso Kapel naar het orkest van de Koninklijke Luchtmacht, waar hij enkele jaren als lead-trompettist en solist in het orkest speelde. Als docent was Ramses verbonden aan de muziekschool Groningen, Drachten en Emmen. Tegenwoordig is hij vaste lead-trompettist bij het Noordpool Orkest en als “allround” trompettist/bugelist bij diverse bands en (begeleidings-)orkesten.

Het concert wordt gehouden in De Paadwizer te Balk. De aanvang is 20:00 uur.

De toegangsprijs bedraagt € 12,50 en is inclusief 1 consumptie. De toegang voor de basisschool jeugd is vrij. De kaarten in de voorkoop á € 10,00 zijn verkrijgbaar bij de leden en bij De Boer schoenen in Balk (contante betaling).

Kaarten kunt u ook bestellen door een E-mail te sturen naar info@concordiabalk.nl. In deze E-mail dient u aan te geven hoeveel kaarten u besteld en op welke naam de kaarten moeten komen te staan.

Jubileum concert

Zaterdag 19 oktober wordt de sporthal De Trime weer omgebouwd tot concertzaal. Dit voor het groots jubileumconcert in het kader van 125 jaar Streekharmonie Concordia. Het concert begint om 20.00 uur.

Als speciale gasten zijn uitgenodigd Iris Kroes en Robin Tinge.

 

Iris Kroes is geboren op 11 november 1992 en is afkomstig uit het Friese Drachten. Ze speelt al ruim tien jaar harp en daarnaast zingt zij al sinds zij kon praten. Hierbij heeft Iris Kroes een mooie combinatie gevonden. Met haar stem bezorgt ze Nederland kippenvel.

In 2012 won zij de Voice of Holland.

 

 

 

Robin Tinge is een jeugdige zanger uit Zevenhuizen.

Hij is een opvallende verschijning. Hij is vaak kleurig gekleed, draagt make-up en zijn lange zwarte krullende haarlokken maken hem herkenbaar.

Hij werd wist de 2e plaats te behalen bij de Voice Kids 2019.

Rommelmarkt

Zaterdag 22 juni a.s. houdt Streekharmonie Concordia haar jaarlijkse rommelmarkt. De rommelmarkt wordt gehouden in De Treemter 14 te Balk. De deuren worden om 9.00 uur geopend en blijven open tot 13.00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 1,-

Op de rommelmarkt is zoals ieder jaar weer een grote verscheidenheid aan artikelen te koop tegen uiterst gunstige prijzen. Er zijn diverse stands met onder andere meubels, spelletjes, speelgoed, fietsen, glaswerk, elektronica e.d. Bij het draaiend rad zijn mooie prijzen te winnen, terwijl u geniet van een kopje koffie met koek.

Telefonische informatie is te verkrijgen via telefoonnummer 06 – 41300855.

Tippelaarsconcert Concordia Sleat

Dinsdag 28 mei organiseert de Stichting Friese 11-Steden Wandeltochten samen met Streekharmonie Concordia Balk weer het Tippelaarsconcert in de Grutte Tsjerke te Sleat.

Deze dinsdag lopen de wandelaars de eerste etappe van bijna 50 km van Leeuwarden naar Sleat. Daar wacht hun een hartelijke ontvangst. Na een inspannende dag is er ’s avonds een ontspannen uurtje met lichte en vrolijke muziek. De muzikanten van Concordia, onder leinding van Harm van Zuiden, hebben op deze avond zeer gevarieerde nummers op het repertoire staan.

Een goede gelegenheid voor de wandelaars om even heerlijk te genieten. Het is een ‘open concert’, dus ook niet-deelnemers aan de wandeltocht zijn van harte welkom in de fraaie protestantse kerk. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Streekharmonie Concordia Balk 125 jaar.

Het jaar 2019 is voor Concordia een jubileumjaar. Dit wordt gevierd met 2 speciale concerten: een reünieconcert en een groots jubileumconcert op 19 oktober.

De Christelijke Muziekvereniging Concordia Balk is op 19 april 1894 opgericht. De leden van de vereniging waren merendeels “arme drommels”, zo staat vermeld in een verslag van de secretaris bij het 30-jarig jubileum. Met giften van een aantal prominenten, waaronder de burgermeester van de gemeente Gaasterland Jonkheer van Swinderen, kon overgegaan worden tot het kopen van instrumenten. Ook tien leden droegen elk f 25,- bij. De eerste directeur was F.D. Hoekstra uit Balk. Wie zou toen kunnen vermoeden dat Concordia zo’n enorme groei zou doormaken? Er ontstaan bij de vereniging verschillende afdelingen, zoals een koor, een jeugdorkest, een leerlingenorkest, een dweilorkest, drumband en majorettes.

Op het reünie concert, speelt naast het A-orkest onder leiding van Rolf Verbeek, een reünieorkest onder leiding van Harm van Zuiden. Voor dit orkest hebben zich al een dertigtal oud leden opgegeven. Enkele muzikanten zullen hiervoor over komen uit o.a. Noorwegen en Spanje. Zij zullen de door hun ingestudeerde muziek laten horen. Meer informatie over het reünieorkest en aanmelding kunt u elders vinden op onze website.

Ook het jeugdorkest zal deze avond te beluisteren zijn tijdens een gezamenlijk optreden met het A-orkest.

Het reünieconcert wordt zaterdag 30 maart gehouden in zalencentrum De Treemter in Balk. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is vrij.