Nieuws

Jubileum concert

Zaterdag 19 oktober wordt de sporthal De Trime weer omgebouwd tot concertzaal. Dit voor het groots jubileumconcert in het kader van 125 jaar Streekharmonie Concordia. Het concert begint om 20.00 uur.

Als speciale gasten zijn uitgenodigd Iris Kroes en Robin Tinge.

 

Iris Kroes is geboren op 11 november 1992 en is afkomstig uit het Friese Drachten. Ze speelt al ruim tien jaar harp en daarnaast zingt zij al sinds zij kon praten. Hierbij heeft Iris Kroes een mooie combinatie gevonden. Met haar stem bezorgt ze Nederland kippenvel.

In 2012 won zij de Voice of Holland.

 

 

 

Robin Tinge is een jeugdige zanger uit Zevenhuizen.

Hij is een opvallende verschijning. Hij is vaak kleurig gekleed, draagt make-up en zijn lange zwarte krullende haarlokken maken hem herkenbaar.

Hij werd wist de 2e plaats te behalen bij de Voice Kids 2019.

Rommelmarkt

Zaterdag 22 juni a.s. houdt Streekharmonie Concordia haar jaarlijkse rommelmarkt. De rommelmarkt wordt gehouden in De Treemter 14 te Balk. De deuren worden om 9.00 uur geopend en blijven open tot 13.00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 1,-

Op de rommelmarkt is zoals ieder jaar weer een grote verscheidenheid aan artikelen te koop tegen uiterst gunstige prijzen. Er zijn diverse stands met onder andere meubels, spelletjes, speelgoed, fietsen, glaswerk, elektronica e.d. Bij het draaiend rad zijn mooie prijzen te winnen, terwijl u geniet van een kopje koffie met koek.

Telefonische informatie is te verkrijgen via telefoonnummer 06 – 41300855.

Tippelaarsconcert Concordia Sleat

Dinsdag 28 mei organiseert de Stichting Friese 11-Steden Wandeltochten samen met Streekharmonie Concordia Balk weer het Tippelaarsconcert in de Grutte Tsjerke te Sleat.

Deze dinsdag lopen de wandelaars de eerste etappe van bijna 50 km van Leeuwarden naar Sleat. Daar wacht hun een hartelijke ontvangst. Na een inspannende dag is er ’s avonds een ontspannen uurtje met lichte en vrolijke muziek. De muzikanten van Concordia, onder leinding van Harm van Zuiden, hebben op deze avond zeer gevarieerde nummers op het repertoire staan.

Een goede gelegenheid voor de wandelaars om even heerlijk te genieten. Het is een ‘open concert’, dus ook niet-deelnemers aan de wandeltocht zijn van harte welkom in de fraaie protestantse kerk. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Streekharmonie Concordia Balk 125 jaar.

Het jaar 2019 is voor Concordia een jubileumjaar. Dit wordt gevierd met 2 speciale concerten: een reünieconcert en een groots jubileumconcert op 19 oktober.

De Christelijke Muziekvereniging Concordia Balk is op 19 april 1894 opgericht. De leden van de vereniging waren merendeels “arme drommels”, zo staat vermeld in een verslag van de secretaris bij het 30-jarig jubileum. Met giften van een aantal prominenten, waaronder de burgermeester van de gemeente Gaasterland Jonkheer van Swinderen, kon overgegaan worden tot het kopen van instrumenten. Ook tien leden droegen elk f 25,- bij. De eerste directeur was F.D. Hoekstra uit Balk. Wie zou toen kunnen vermoeden dat Concordia zo’n enorme groei zou doormaken? Er ontstaan bij de vereniging verschillende afdelingen, zoals een koor, een jeugdorkest, een leerlingenorkest, een dweilorkest, drumband en majorettes.

Op het reünie concert, speelt naast het A-orkest onder leiding van Rolf Verbeek, een reünieorkest onder leiding van Harm van Zuiden. Voor dit orkest hebben zich al een dertigtal oud leden opgegeven. Enkele muzikanten zullen hiervoor over komen uit o.a. Noorwegen en Spanje. Zij zullen de door hun ingestudeerde muziek laten horen. Meer informatie over het reünieorkest en aanmelding kunt u elders vinden op onze website.

Ook het jeugdorkest zal deze avond te beluisteren zijn tijdens een gezamenlijk optreden met het A-orkest.

Het reünieconcert wordt zaterdag 30 maart gehouden in zalencentrum De Treemter in Balk. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is vrij.

Nieuwjaarsconcert 2019

Dinsdag 1 januari geeft Streekharmonie Concordia haar nieuwjaarsconcert onder leiding van Rolf Verbeek. Hiermee wordt de oude gewoonte om u met een nieuwjaarsconcert het nieuwe jaar te verwelkomen weer in ere hersteld.

Als speciale gasten zijn Alie en Tommy uitgenodigd. Alie Ludema (zang en percussie) en Tommy Hemminga (gitaar en zang) maken van jongs af aan al muziek in verschillende bands en samenstellingen. In 2014 treffen ze elkaar in een Fleetwood Mac tribute band. Als er een vonkje tussen de twee overslaat, besluiten ze als duo te werken aan hun favoriete songs. Sindsdien zijn ze samen regelmatig te vinden op verschillende feestjes! Het duo kenmerkt zich door hun veelzijdige repertoire, met herkenbare songs van vroeger en nu, die een eigen karakter krijgen door gitaarspel van Tommy, percussie door Alie en hun harmonieuze samenzang.

Condordia speelt onder meer de First Suite van de Britse componist Gustav Holst. Dit melodieuze driedelige werk is geschreven in 1909 als origineel werk voor harmonie-orkest. Een ander bekend te spelen werk is de Walz no. 2 van Dimistri Shostakovich. Dit werk is met name bekend geworden door Andre Rieu.

Daarnaast wordt een werk van Bert Appermont gespeeld: Wonders of Nature. In dit 4-delige werk worden verschillende delen uit de natuur op een muzikale wijze weergegeven: Birth, Battle, Silence en Water.

Bij een aantal werken zullen beelden worden getoond zodat u nog meer meegetrokken wordt in de muziek.

Het concert wordt gehouden in De Paadwizer te Balk. De aanvang is 20:00 uur.

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor € 10,00 bij De Boer Schoenen (graag contante betaling), bij leden van Concordia en via de website www.concordiabalk.nl.

Aan de zaal kosten de kaarten € 12,50 per stuk. Er kan hier met de pin worden betaald.