JUBILEUMCONCERT

Zaterdag 19 oktober wordt de sporthal De Trime omgebouwd tot concertzaal. Dit voor het grootse jubileumconcert in het kader van 125 jaar Streekharmonie Concordia Balk.

Als speciale gasten zijn Iris Kroes en Robin Tinge uitgenodigd. Zij zullen zowel solo optreden als samen met Concordia.

Iris Kroes is geboren op 11 november 1992 en is afkomstig uit het Friese Drachten. Ze speelt al ruim tien jaar harp en daarnaast zingt zij al sinds zij kon praten. Hierbij heeft Iris Kroes een mooie combinatie gevonden. Met haar stem bezorgt ze Nederland kippenvel. In 2012 won zij de Voice of Holland.

De 15-jarige Robin Tinge is een jeugdige zanger uit Zevenhuizen. Hij is vaak kleurig gekleed, draagt make-up en zijn lange zwarte krullende haarlokken maken hem herkenbaar. Hij werd wist de 2e plaats te behalen bij de Voice Kids 2019.

Met Concordia zal hij het door zijn vader geschreven nummer Fake your birthday ten gehore brengen. In dit nummer gaat het om vrolijkheid, een feestje bouwen en de zorgen vergeten.

Er is een licht programma samengesteld met een grote diversiteit aan muziekstijlen.

Eén van de te spelen werken is The Lord of the Rings van Johan de Meij. Het is zijn eerste grote werk voor harmonie orkest. In dit fantastische werk wordt het bekende boek van J.R. Tolkien muzikaal vertolkt. Deze muziek is dus niet hetzelfde als van de latere uitgebrachte gelijknamige film.

Het geheel staat onder leiding van de dirigent Rolf Verbeek. Rolf Verbeek (1989) begon op zijn veertiende met zijn studie directie aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. In 2015 rondde hij zijn master orkestdirectie af. Sindsdien dirigeerde hij onder meer het Orkest van het Oosten, de Nederlandse Opera Academie en Camerata van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Naast zijn activiteiten als dirigent studeerde hij hoorn bij Frank Brouns en Herman Jeurissen.

Het jubileumconcert wordt gehouden op zaterdag 19 oktober om 20.00 uur in sporthal De Trime in Balk.

Kaarten zijn aan de zaal te verkrijgen, bij de leden van Concordia en bij De Boer schoenen in Balk (tegen contante betaling).

De entree bedraagt: € 15,– en € 7,50 voor jeugd t/m 16 jaar.

 

Reacties zijn gesloten.