Onderdelen

A-orkest

Het A-orkest met zo’n 50 leden die uit Balk en wijde omgeving komen. Concordia komt op concoursen uit in de tweede divisie.
Het A-orkest treedt regelmatig op voor publiek. Dat doet ze vaak in Balk en wijde omgeving. De meeste van deze optredens vinden plaats in een “concertzaal”. Het A-orkest heeft in tal van uitvoeringen met beroemde solisten geconcerteerd en wil dat blijven doen. Op concoursen zijn vaak goede tot heel goede resultaten behaald. Het A-orkest verleent daarnaast haar medewerking aan kerkdiensten en organiseert zelf diverse concerten, waarvan het nieuwjaarsconcert een hoogte punt is. Ook zijn er rondgangen door Balk op Koninginnedag en bij het verwelkomen van Sint Nicolaas. Het Tippelaarsconcert in Sloten is een van de favoriete optredens van de orkestleden. Hierbij wordt een bekend repertoire ten gehore gebracht tijdens een ontspannen sfeer voor de wandelaars van de Elfstedentocht. Het repertoire bestaat uit liturgische-, en klassieke muziek tot lichte-, mars-, en popmuziek.

Jeugdorkest Muzykmaten de Toansetters

Voor de jongere leden van Concordia is er de mogelijkheid om te spelen in een jeugdorkest. De jeugdleden van Concordia spelen in een regionaal jeugdorkest gezamenlijk met onze zusterorkesten van Stêd Sleat en Melodia Wijckel onder de naam Muzykmaten de Toansetters. De repetities hiervan zijn op dinsdagavond van 18:45 tot 19.30 uur in het dorpshuis De Bining, Sondelerdyk 2A in Sondel.

 

Reacties zijn gesloten.