Onderdelen

A-orkest

Het A-orkest met zo’n 50 leden die uit Balk en wijde omgeving komen. Concordia komt op concoursen uit in de tweede divisie.
Het A-orkest treedt regelmatig op voor publiek. Dat doet ze vaak in Balk en wijde omgeving. De meeste van deze optredens vinden plaats in een “concertzaal”. Het A-orkest heeft in tal van uitvoeringen met beroemde solisten geconcerteerd en wil dat blijven doen. Op concoursen zijn vaak goede tot heel goede resultaten behaald. Het A-orkest verleent daarnaast haar medewerking aan kerkdiensten en organiseert zelf diverse concerten, waarvan het nieuwjaarsconcert een hoogte punt is. Ook zijn er rondgangen door Balk op Koninginnedag en bij het verwelkomen van Sint Nicolaas. Het Tippelaarsconcert in Sloten is een van de favoriete optredens van de orkestleden. Hierbij wordt een bekend repertoire ten gehore gebracht tijdens een ontspannen sfeer voor de wandelaars van de Elfstedentocht. Het repertoire bestaat uit liturgische-, en klassieke muziek tot lichte-, mars-, en popmuziek.

Jeugd blazersklas

Met ingang van het seizoen2009/2010 startte Concordia met een eigen opleiding voor orkestmuzikant voor de instrumenten: trompet, fluit, klarinet, saxofoon en slagwerk. De opleiding is voor kinderen in de leeftijd tussen de acht en tien jaar en duurt twee jaar en wordt afgesloten met een landelijk muziekexamen voor het A diploma. Hierna kunnen de leerlingen doorstuderen voor het B, C en D diploma.

Het individuele deel wordt verzorgd door het muziekschool It Toanhûs. Het groepsgedeelte staat sinds september 2017 onder leiding van Sipko Feikens.

Ons jeugdorkest heeft een nieuwe naam: De Toansetters! Ze repeteren op vrijdagmiddag onder leiding van dirigent Sipko Feikens! 

Muziekklas
Aan het einde van het seizoen gaan de dirigent en een aantal enthousiaste orkestleden langs verschillende basisscholen in de buurt om kinderen kennis te laten maken met muziek en verschillende muziekinstrumenten. Er wordt dan aan de kinderen aangeboden om een vijftal lessen te volgen op een instrument in groepsverband. Aan het einde van deze lessen wordt er dan een heus concert gehouden en wordt er zelfs een muziekstuk samen met A- orkestleden uitgevoerd!

Reacties gesloten.