Streekharmonie Concordia Balk 125 jaar.

Het jaar 2019 is voor Concordia een jubileumjaar. Dit wordt gevierd met 2 speciale concerten: een reünieconcert en een groots jubileumconcert op 19 oktober.

De Christelijke Muziekvereniging Concordia Balk is op 19 april 1894 opgericht. De leden van de vereniging waren merendeels “arme drommels”, zo staat vermeld in een verslag van de secretaris bij het 30-jarig jubileum. Met giften van een aantal prominenten, waaronder de burgermeester van de gemeente Gaasterland Jonkheer van Swinderen, kon overgegaan worden tot het kopen van instrumenten. Ook tien leden droegen elk f 25,- bij. De eerste directeur was F.D. Hoekstra uit Balk. Wie zou toen kunnen vermoeden dat Concordia zo’n enorme groei zou doormaken? Er ontstaan bij de vereniging verschillende afdelingen, zoals een koor, een jeugdorkest, een leerlingenorkest, een dweilorkest, drumband en majorettes.

Op het reünie concert, speelt naast het A-orkest onder leiding van Rolf Verbeek, een reünieorkest onder leiding van Harm van Zuiden. Voor dit orkest hebben zich al een dertigtal oud leden opgegeven. Enkele muzikanten zullen hiervoor over komen uit o.a. Noorwegen en Spanje. Zij zullen de door hun ingestudeerde muziek laten horen. Meer informatie over het reünieorkest en aanmelding kunt u elders vinden op onze website.

Ook het jeugdorkest zal deze avond te beluisteren zijn tijdens een gezamenlijk optreden met het A-orkest.

Het reünieconcert wordt zaterdag 30 maart gehouden in zalencentrum De Treemter in Balk. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is vrij.

Reacties zijn gesloten.